Jens Falck Band

Selvfølgelig skal en som jeg ha et rigtigt rock band at svede i. Fuldkommen luksus i dagens konjunktur men nevertheless ret nødvendigt for at holde mosset ude af issen. Her skal svedes, her skal produkt udvikles i kollektiv samdræg- tighed uden naive forhåbninger om det store gennembrud der ligger som det lille lysglimt for enden af tunellen. Eneste ambition: Det skal være fedt, dejligt, befriende, svedigt og sjovt. Sangene er stadig fortrinsvis mine med enkelte afstikkere udi fiolens verden. Spillemandens rockværksted
så der osse kan danses så splinterne flyver. jeg har fundet sammen med en flok dejlige (unge) drenge som jeg har kendt og holdt øje med gennem tiderne. Glad for de har tid til mig, mit temperament, sære ønsker og mærkelige indfald....

Her er noget der ligner en pressemeddelelse:

Jens Falck tog pludselig springet og flyttede til sverige i 2006. Med en fortid i bl a Djursland spillemænd, Allan Olsen og Norlan og sine egne bands o.m.a., har han et bemærkelsesværdigt bredt musikalsk fundament at stå på. Nu er han tilbage DK med fiolen, guitaren, nye sange, samt et sprit nyt band bestående af de bedste lokale drenge der kan opdrives.
Med sig har Jens Falck på violin sang el og akustisk guitar, Thomas Vahle på Bas, Steen Møller, el og akustisk guitar og Søren Sørensen på Trommer..

De der kender Jens Falck vil vide at begreberne altid bliver blandet godt og smagfuldt sammen så stort set alle genrer bliver repræsenteret. Der vil derfor ud over hans eget energiske repertoire af Folk, Singersongwriter, funky soul, countryrock/Americana sange, være gamle kendinge indenfor country, blues og dansk/irsk/skotsk/amerikansk folkemusik. Han er en bredspektret guitarist med speciale i området Country Blues og Bluegrass samt kendt som en ganske brutal violinist når der skal danses dansk / amerikansk folkemusik eller Støvledance, som er en melodi han er kendt for at have mere en en finger med i spillet på……

Det her band kan hyres og den nedre smerte grænse ligger ved 15.ooo,- Men så er der også fuldt proff. setup med det sidste skrig i lyd / lys og tekniker...


 


JENS FALCK SOLO
Jeg er ofte blevet spurgt: "Kan du ikke bare komme alene" Svaret har altid været et ganske entydigt" Nej!
Jeg elsker at spille sammen med nogen. Helst så mange som muligt. Jeg elsker samspillet, den herlige kaotiske mangfold af tilfældigheder og muligheder. Desværre er der sjældent råd til det. Desuden lyder en violin skrigende søgeligt alene.
En hyppig og sædvanlig antagelse er at ens distinkte meninger er udtryk for en form for identitet. Men hvor mange gange har jeg ikke af producerne under indspilningen af River og Faith måttet høre mantraet: "Kill Your Babies!"
Da jeg blev opfordret til at spille et par numre til en mindre sammenkomst blev dette mantra pludselig aktuelt igen. Da der heller ikke var nogen ledige musikere ved hånden kom en tanke snigende:"Hvad har man egentlig brug for?"
Svaret: "En væg at spille bold op ad." Ikke for meget, ikke for lidt, ikke for pænt og helst så "Live" som muligt. På tide at min gode gamle partner Protools fik lov til at vise hvad det duede til. Kan man ikke få det bedste, en trommeslager, må man ta det bedste af det næstbedste nemlig EZZdrummer.
Efter 14 af de fineste dage ad den sommers bedste sendetid lå 28 sange klar med rytmeguitar under soloerne, fills, kor og hele baduljen.
Resultatet var overraskende. Følte mig sikker, suveræn og sjældent laidback. Uden nogen at spille sammen med, i ensom majestæt betyder osse at publikum får hele min opmærksomhed. Det er aldrig hændt før, det gir lige noget at tænke på...
Nu er dette ved at være
3 år siden og en komfortabel rutine har indfundet sig. Repertoiret er tredobblet og dækker både mine egne og publikums behov, og alt fungerer så jeg kan udnytte mit til enhver tid værende potentiale fuldt ud.
Det tør jeg godt rejse med....Fakta på svenska
Fakta på DANSK

CELTIC BLUES DOUG MORTER & JENS FALCK

En af de "ting" jeg har set rigtig meget frem til ved at komme hjem til DK er at Doug og jeg kan øge frekvensen og bruge hinanden meget mere. 14 timer og 1200 km. er noget af en overvindelse. Vi har dog trodset denne forhindring og holdt formen ved lige ved mange lejligheder i vort naboland men nu kan jeg igen få lov til at dele den glæde med et dansk publikum. Denne pressemeddelelse dækker til fulde hvad jeg føler for dette projekt...

Som begavet sangskriver med en utroligt flot stemme, et smagfuldt rutineret fingerspil på guitaren og en garanteret medrivende engelsk humor, er han et levende billede på en ægte trubadur. I næsten 40 har han rejst mellem folk klubber, spillesteder, pubber og festivaler i hele Europa.
DOUG MORTER voksede op på/omkring og under 60ernes turbulente folk scene i London og var med fra begyndelsen da folk'en og rock'en fusionerede. Navne som Albion Band, Magna Carta, Maddy Prior (Steeleye Span) Michael Chapman, Richard Diggance, har Doug Arbejdet med, og han er nu på 20. år stadigt tournerende med guitarlegenden Jerry Donahue i bandet Backroom Boys samt i nye konstellationer med folk fra bl. a. Steeleye Span og Fairport convention…
Med multiinstrumentalisten Jens Falck ved sin side på elektrisk guitar/slide, violin og Mandolin dækker de hele spektret fra ømme folk ballader i keltisk britisk stil, over virtuos elektrisk fingerstyle bluesrock til highland jigs og reels.

JENS FALCK tog pludselig springet og flyttede til sverige i 2006. Med en fortid i bl a Djursland spillemænd, Allan Olsen og Norlan og sine egne bands o.m.a., har han et bemærkelsesværdigt bredt musikalsk fundament at stå på. Nu er han tilbage på Djursland med nye sange og mange gode erfaringer rigere.
Duoen har kendt hinanden siden 1998 og har rejst i Danmark, England, Norge og Sverige i forskellige band konstellationer. Sammen samler de alle deres erfaringer og store spilleglæde i en lun afslappet "unplugged" atmosfære...

youtube: Søg på Doug Morter
www.dougmorter.com
 


MULFORD & FALCK

Navnet smager måske lidt mere som et vel renomeret advokatfirma i Londons business kvarter. Men lad dig bare rive med. Vores stil er ligeså smooth og velklædt. Her deles vi om vore respektive backtracks og krydrer dem vellystigt med saftig spade og fordobler vores bredde og rækkevidde udi smagfuldt udvalgte rock og blues hits. Bandet har vi i boxen og det gør det lettere for jer at betale....

Lige nu kan Du/I finde os en gang i måneden på Grenås hæderkronede spilleværtshus Kruset hvor man nu, uden at få røg i øjnene, kan komme op og synge en sang, spille en fed solo, kort sagt jamme med ovennævnte korifæer uden at det koster dig en krone.
Du/I kan måske ovenikøbet tjene til lidt at drikke....

Ashley er ikke en Mr. Hvemsomhelst. han er stadig guitarist i Sad Café hvis man ellers kan blive enig men forsangeren som han også spillede sammen med i Mike & The Mecanics. han har skrevet sange med Michael Learns to Rock og Thomas Helming og rejst i Canada med Rockbandet Chilliwac o.m.a.

Det er Manchester med stort M og ham og jeg vil samme vej. Så er det let at underholde....

Det show kan også hyres.....
   THE WAVES
At jeg skulle finde et fætterband til mit gamle hæderkronede Djursland Spillemænd er egentlig lidt overraskende. Forklaringen er nok at Waves har fundet mig og det ene og alene på grund af vort stilfællesskab og så alligevel.
Oprindelig var det mine sange der skulle krydre den sprudlende kærlighed til den Irske musikalske nationalskat: Pubrepertoiret der med sine våde hyldninger af wiskyens lyksaligheder og sentimentale sange om Irlands nød og elendighed blandes med fede highland reels og jig medleys tilsat fuldfed rockbacking. Mine sange er dog pudsigt nok for amerikanske til at få en gennemgående tråd i repertoiret og heldigvis har jeg da osse andet i baghånden.
Min rolle som gæstesolist når det "store" band rykker ud passer mig glimrende. Her er ikke aftalte øvedage og sådan noget er hensat til lydprøver og spontane indfald som jeg kun kender det alt for godt hjemmefra.
The Waves udskiller sig så fra det hjemlige ved at skildre de lidt nyere punk udgaver fra Waterboys / Pogues epoken fremfor Dubliners stilen. Ingen af delene har jeg slidt på før i mit liv udover et par uundgåelige travere som man altid kan tåle en gang til da publikum som regel altid gør det hårde arbejde for een.
Publikum? The Waves har et stort og trofast publikum der kan more sig og huje som om de var 20 skønt de har været med siden bandet opstod for 25 år siden. Det trækker sin del af læsset og gør det let at være veloplagt på scenen i et glad orkester...

De drenge holder faktisk meget af Danmark så de er til at lokke med.....


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

  
Foster Paterson, Doug Morter, Alan Thomson, Jens Falck, Jim Drummond

 

 


 


 

Then Came The Wheel


is a new musical experience, which came out of the friendship between Doug Morter,
Alan Thomson, Foster Paterson and Arran Ahmun, when collaborating on
projects together, mostly The Backroom Boys, (Doug's band with guitar maestro Jerry Donahue).
Alan, Foster, and Arran have, for many years, been the sidemen to Scots
legendary singer/songwriter John Martyn, and already had strong musical links,
almost musical telepathy together.

Add the vocal/guitar talents of Doug Morter, plus the multi-instrumental talents of
"new boy" Jens Falck, and you have a roots based feel, that takes influences
from such diverse areas, from blues to folk/rock, from r&b to jigs and reels,
from latin feel to afro rhythym, from Celtic reggae to jungle rap!
Put together two Scots, a Welshman, an Englishman and a Dane,
apart from the obvious jokes, the roots of their Anglo/Celtic/Viking ancestry can be
heard intertwining with the strong r&b/bluesy songs that form the basis of their new cd ,
"Covered In White",
(All compositions by the various band members)


If you are a fan of the following, you will love this band!!;


Little Feat, Ry Cooder, John Hiatt, Steely Dan, Tom Petty, BB King, Bob Dylan,
drinking, Braveheart, Welsh Rugby, Sailing,
John Martyn, Doug Morter, Alan Thomson, Foster Paterson, Arran Ahmun, Jens Falck , etc etc---
For more information look on www.thegreatdane.dk,


 

Then Came The Wheel are:

Doug Morter;
guitar/lead vocals,
played with Magna Carta, Albion Band, Maddy Prior (Steeleye Span), Michael Chapman, Richard Digance, and for the last 14 years (and still going!) in his own band with guitar legend Jerry Donahue, The Backroom Boys. Also Doug has recorded a solo cd. "Been There, Seen It, And Bought The T. Shirt", Latest recordings include Steve Morgan, and producing and playing on Irish singer/songwriter ,Jim Gordon's cd "Dreaming Again" (more info on www.thegreatdane.dk)

Alan Thomson;
bass/vocals/guitars,
played for many years with Scots singer songwriter John Martyn, has written with Robert Palmer, recorded with Roger Hodgson (Supertramp), and has recorded and toured with Andy Summers (Police), Julia Fordham, Rick Wakeman, The Hellecasters, Pentangle, and lately with the John Jorgensen Band (Elton's former guitarist and founder member of The Hellecasters), The Backroom Boys, and Amos Garrett, legendary guitarman from the States.

Foster Paterson;
Keyboards/vocals,
has been the choice , over the years of Jethro Tull, Camel, Fish (Marillion), John Martyn, Pentangle, Donnie Munroe (Runrig), plus appearances on Scottish tv with Bonnie Raitt,and many others.

Arran Ahmun; Drums/percussion/vocals,
Arran has over the years recorded/toured with/ invited to play with; Gerry Rafferty, Clannad, Waterboys, Andy Summers, (Police), John Martyn, BBM, (Gary Moore, Jack Bruce, Ginger Baker), Linda Lewis, Van Morrison, etc.

Jens Falck;
(guitar/violin/mandolin/ slide/vocals)
is the newcomer to the band, Jens has played for many years in his native Denmark with their finest musicians, also with his own bands The Hawks, and The Jens Falck Band.Names like Alan Olsen and Esther Brohus will not mean much to the English public,but they are household names in Denmark, and also in between, Jens found time to work with Ray Sawyer (Dr Hook), and the Backroom Boys, (Doug's band with guitar legend Jerry Donahue)

Sunday September 25 at 7:30pm DONAHUE, MORTER, FALCK TRIO aka The Backroom Boys £8.00 Take an award winning guitarist, a respected singer/songwriter, a multi instrumentalist, and what you get is an evening of musical fireworks. From searing instrumentals, to lilting ballads, foot tapping fiddle tunes and blues guitar, celtic swing to country rock, in fact the whole spectrum of what is best in roots music. Not trying to capture any one particular thing, but relying on their joint musical experiences, these three well seasoned musicians, have created a repertoire that appeals to all audiences. Jerry Donahue, as the late, great Danny Gatton called him, is "the string bending king of the planet". You don't get endorsed by three of the largest guitar manufacturers in the world by being just good! Or be invited to play with Fairport Convention, Fotheringay, George Harrison, Elton John, Roy Orbison, Chris Rea, Joan Armatrading, Robert Plant, Gerry Rafferty (the list is endless!). A legendary guitarist, who, with his own band, The Hellecasters, has won various awards as best instrumental band worldwide, by magazines in America and Europe. He, himself, has been voted in the top three guitarists worldwide, consistently, over the past decade, by the readers of Guitar Player Magazine. Check out more info./discography etc. on www.jerrydonahue.com Doug Morter has been at the center of roots music since the late sixties, with ground breaking bands and musicians such as The Albion Band, Magna Carta, Michael Chapman, Maddy Prior (Steeleye Span), Rod Clements,(Lindisfarne), Richard Digance, etc, and has sharpened his stagecraft by supporting such names as David Bowie, Jethro Tull, Supertramp, Joan Armatrading, and has had the pleasure of joining onstage, Arlo Guthrie, Melanie, Ralph McTell, Fairport Convention, Richard Thompson, and many others over the last three decades. Doug has also enjoyed the last fifteen years playing with Jerry in their band together, The Backroom Boys, and with his other pals, Alan Thomson, Foster Paterson and Arran Ahmun, (John Martyn's sidemen), in their band together, "Then Came The Wheel". Check out more info/musical tree/discography on www.dougmorter.com Jens Falck, multi talented multi instrumentalist, from Arhus in Denmark, has been at the top of the Danish music scene for longer than he cares to remember! Whether it's on guitar, slide guitar, violin, mandolin, or just singing his own songs, Jens has worked with the best in Danish roots history, Allan Olsen, Esther Brohus, Billy Cross, and when in Europe, Ray Sawyer (Dr Hook). He has also made time for his own projects, The Hawks, The Jens Falck Band, and his local legends, Djurslandspillemænde. Check out more info/discography on www.jensfalck.dk This trio, the nucleus of the Backroom Boys, not only offer a great "semi-unplugged" evening, featuring all the best of their joint repertoires, but also great value in entertainment. Definitely worth checking out!